Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Főoldal
12 | 08 | 2020
Katalógus
Ajánló
RING TÜKÖR
RING TÜKÖR
13 300 HUF
KEREK TERRAKOTTA SZETT
KEREK TERRAKOTTA SZETT
6 300 HUF
GABUS ABSZTRAKT FESTMÉNY REJTETT FÉNNYEL
GABUS ABSZTRAKT FESTMÉNY REJTETT FÉNNYEL
24 500 HUF

IndoDesign - Egyedi, kézzel készült Indonéz, Balinéz tükrök, festmények, lámpák, dísztárgyak webáruháza

Indonéz, Bali, Balinéz, tükrök, tükör, festmények, festmény, absztrakt festmény, absztrakt festmények, lámpák, lámpa, dísztárgyak, dísztárgy
IndoDesign
Indonézia több száz szigete az Indiai-óceánban egy szétszórt gyöngyfüzér darabjait idézi. Gazdag hagyományokra épülő, rendkívül változatos kultúra, amelyben  több civilizáció és vallás hagyományát ötvözi. Hindu, iszlám, Dél-Kelet ázsiai, polinéziai, kínai, arab és holland hatások egyaránt fellelhetők benne.

IndoDesign IndoDesign

Lakóit a festői környezet inspirálja, így a színek és az anyagok kavalkádjával találkozhatunk mindenhol. Az alapként szolgáló tónusok természetesek. Ezeket a fa, a kő, a kagylók, a szárított levelek natúr tónusa ihleti,  így első pillantásra egy indonéz enteriőr puritán benyomást kelt. De ha jobban körülnézünk, más kép tárul a szemünk elé. A textíliák, kiegészítők, vagy festmények vibráló színekben pompáznak és gazdagon díszítettek,méltán váltak közkedveltté.

t4k t2k

A XX. századi indonéz festészet legkedveltebb alkotásai a különböző képtárakban, galériákban és múzeumokban fellelhető balinéz tusrajzok, akvarellek és olajfestmények.60-as években kialakuló absztrakt  művészeti ágak megjelenése nagy hatással volt az európai művészetre is. Jogosan vetődik fel a kérdés,  mitől más az indonéz festészet a nyugatitól? A válasz a keleti életfilozófiában található. Ugyanis a mai napig őrzik a mester-tanítvány hagyományát, melyben a személyes konzultáción van a hangsúly. Egy másik ok pedig szemléletbeli különbség. Míg a nyugati alkotóra az intellektualitás jellemző, addig ők a környezetükkel nem izoláltan, hanem benne és vele élnek. Tradíció, vallás és kultúra életük mindennapi realitása,  alkotásait a spiritualizmus jegyében készítik. Mindezek elmondhatok a fantasztikus kreativitással párosuló faragásokról is, hagyományos anyagok, szerszámok, modern megjelenéssel ötvözve.

t11k

 

IndoDesign - Egyedi, kézzel készült Indonéz, Balinéz tükrök, festmények, lámpák, dísztárgyak
Indonéz, Bali, Balinéz, tükrök, tükör, festmények, festmény, absztrakt festmény, absztrakt festmények, asztali lámpa, állólámpa, lámpa, lámpák, dísztárgyak, dísztárgy